Om oss

OM OSS


Historia

Drevinge är en hästgård som ligger i Nacka, Stockholm och hör till Erstavik. Drevinge omnämns tidigt i historieböckerna och den moderna historien sträcker sig tillbaka till 1970-talet då vi, Marie och Classe, flyttade hit. Successivt har Drevinge utvecklats och förvandlats till en hästgård som anpassats efter förutsättningarna och idag finns här nu plats för 16 hästar, uppdelat på 4 stall, både ponny och storhäst. 


Marie har haft häst på Drevinge Gård sedan 1968 dit hon flyttade permanent 1974. Hon gick då på gymnasiet, hade häst i stallet och var barnflicka åt grannens dotter Wiveka af Petersens. Classe flyttade till Drevinge 1975 då han arbetade med mässor och senare i restaurangbranschen. Tillsammans drev Marie och Classe golfrestaurangen i Saltsjöbaden under fem år. Sedan 2003 så arbetar Classe på Erstavik.


Information 

Marie bedriver inackorderingsstallet, anordnar kurser och träningar i hoppning, dressyr och terräng och mycket andra aktiviteter.

Runt gården ligger hagar för hästarna och även en belyst mindre ridbana. På andra sidan Saltsjöbadsvägen har vi en nybyggd belyst ridbana, ca 22x60 samt ett nybyggt ridhus ca 20x62. I direkt anslutning till dessa ligger våra stora sommarbeteshagar. I närheten beteshagarna finns även terränghinder som möjliggör för mer fältmässig hoppning. Ridning i naturen sker i huvudsak inom Erstaviksområdet, fantastiska ridvägar i mängder.


Vision

Vår vision och prioritering är att hästarna ska trivas på Drevinge då det är deras hem! Det ska vara lugnt, hästarna ska känna sig trygga i sin tillvaro och få vara häst. Viktigt med lång utevistelse med hagkompisar. Bekvämligheter för ägarna till hästarna är givetvis också en mycket viktig byggsten för att skapa den hemtrevliga miljö vi är ute efter, så som uppvärmt omklädningsrum, fikarum, AfterRide-hörna, etc. 

Vi vill ha en gemenskap på Drevinge, dit man vill komma och känna samhörighet, engagemang, glädje och lugn.  

VI PÅ GÅRDEN

MARIE

Marie är stallchef och bedriver inackorderingsstallet på den dagliga basisen och är spindeln i nätet. Fixar och ser till att allt är i sin ordning med hästarna, hagarna, fiket, fodret, träningar osv. Och självklart - ser till att hästarna har det bra! 

SOLO

Gårdens vakthund!

CLASSE

Classe håller ordning och utvecklar stallbyggnaderna, markanläggningen, maskinerna och sköter det administrativa. Inte minst sagt - Maries högra hand! 

ISABELLE

Isabelle är gårdens fixare och ordningskvinna. Är involverad i det mesta på gården och runt omkring. Tävlar i i både dressyr och hoppning samt håller träningar i båda grenarna.